Károly herceg Drakula leszármazottjának tartja magát

Már eddig is lehetett arról hallani, hogy Károly herceg a hajdan rettegett Drakula gróf leszármazottja, most azonban ezt ő is alátámasztotta. A román turisztikai hivatal egyik turistacsalogató videofelvételén a trónörökös büszkén állítja, hogy Havasalföld kegyetlen hercege, a híres-hírhedt Vlad Ţepeş, vagyis Drakula gróf vére folyik az erei­ben.

A felvételen mosolyogva adja elő, hogy részt kíván a hatalomból, és akár le is mondana a brit trónról fia, Vilmos herceg javára, ha elfoglalhatná a román trónt III. Károly néven. A walesi herceg régóta kötődik Romániához, gyakran utazik oda, rengeteg pénzt fektetett többek között erdélyi építészeti emlékek rendbehozatalába, és évekkel ezelőtt egy házat is vásárolt Erdélyben. 

dracula charles

Rokonságát a családfakutatók is megerősítik: Károly herceg Vlad Ţepeş tizenhatodízigleni leszármazottja. A királyi család úgy került rokonságba Drakula gróffal, hogy az edinburghi hercegnő, Mária, aki Károly dédapjának unokatestvére volt, hozzáment I. Ferdinánd román királyhoz.

A kolozsvári történész, Doru Radosav szerint a Windsor-ház és a Ţepeş család közti rokoni kötelék egyébként magyar vérvonalon alakult ki. Miután a Segesváron született Vlad első felesége Báthory lány volt, második nejét a Szilágyi-klánból vette el, míg harmadik felesége Mátyás király unokatestvére volt. {loadposition kampany}

Károly herceg nem először emlegette hírhedt rokonait, legutóbb a legnépszerűbb utazási csatornán beszélt róla: „Erdélyi vér csörgedezik az ereimben, családfám szerint a karóba húzó Havasalföld hercegétől, Vlad Ţepeştől származom” – mondta Károly büszkén a Travel Channel műsorában.

Az uralkodó arról volt híres a legenda szerint, hogy háborúi során karóba húzta ellenségeit, és az étkezéseihez felszolgált kenyeret vérükkel itatta át. Hogy a herceg, aki a kertészkedés és a klasszikus építészet nagy rajongója, milyen közös vonásokat vél felfedezni magában a vármpírlegendák ihletőjével, nem derül ki.

Kimaradt?