Hétféle Windows 10 közül lehet válogatni

A Windows 10 operációs rendszer pontos megjelenési dátumát még nem árulta el a Microsoft, de azt szerdán bejelentették, hogy milyen verziókban lesz elérhető a szoftver.

Az új oprendszer valamikor idén nyáron jelenik meg 111 nyelven, 190 országban. A program legtöbbek számára érdekes “alap” verziója a Windows 10 Home lesz. Ebben többek között benne lesz újításként az átdolgozott felület, az Internet Explorert váltó Microsoft Edge böngésző és a jelszón túli, különleges bejelentkeztetési lehetőségeket kínáló Windows Hello funkció is – írja a HVG.

A mobil eszközökön futó Windows 10-verzió neve Windows 10 Mobile lesz. A Windows 10 Pro kiadását professzionális tevékenységekhez és főleg kkv-s felhasználásra ajánlják. Ez utóbbi célcsoport a Próban már megkapja a kisebb vállalatok munkavállalói csoportjához szabott IT-rendszergazdai funkciókat.

A Windows 10 Enterprise-t a nagyvállalatoknak szánkák, az ilyen nagy szervezetek minden igényéhez igazodó funkcionalitással. Hasonló célcsoportnak szól az ugyanezt mobil eszközökön tudó Windows 10 Mobile Enterprise kiadás. A Microsoft gondolt az oktatási szereplőkre (tanárokra, diákokra, intézményekre is), nekik szól majd a Windows 10 Education. A vállalat közléséből nem derült ki, hogy ez a kiadás pontosan miben is lesz majd oktatási célú használatra szabva.

Sőt, a Microsoft a wifis érzékelőkre és más hasonló tárgyakra is kiad egy verziót, ez lesz a felhasználói funkcionalitás nélkül egy kis gépezet működtetéséhez szükséges minimumot tartalmazó Windows 10 IoT Core.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?