Furcsa okból szakította meg útját a United Airlines gépe

Váratlanul megszakította útját az United Airlines egyik járata, mert a pilóta kényelmetlenül érezte magát a repülőn utazó autista lány miatt.

A Houston–Portland-járat Salt Lake City-ben leszállt, és a 15 éves Juliette Forbesot és édesanyját letessékelték a repülőről – írja a The Independent.

A családdal a személyzet többi tagja sem volt elfogadó: amikor a lány édesanyja a légi kísérőktől meleg ételt akart rendelni, visszautasították, mondván, hogy ez csak az első osztály utasainak jár. Végül csak úgy kaptak egy adagot, hogy az anyuka elárulta, ha lánya nem eszik, akkor idegessé válik. Másfél órára rá a pilóta bejelentette, hogy a gépen utazó egyik utas viselkedése miatt leszállnak Salt Lake City-ben.

http://www.youtube.com/watch?v=4rOUQjqVnyQ

A repülőt a rendőrség és a mentősök szállták meg, majd tudatták a családdal, hogy el kell hagynia a gépet, mert a pilóta kényelmetlenül érzi magát a lány jelenlétében. Annak ellenére, hogy a járat többi utasa kiállt a család mellett, a lányt és édeasanyját leszállították a gépről.

A család pert fontolgat a légitársaság ellen. A United Airlines a történtek után közleményt adott ki, amely szerint a személyzet igyekezett a megfelelő körülményeket biztosítani a lánynak és édesanyjának, de végül „a legjobb döntést hozták meg” a többi utas biztonsága és kényelme érdekében.

 

Kimaradt?