Két különböző apától születtek ikerbabák

13 ezer születésből mindössze egyszer történik meg az, ami az amerikai anyával megesett a közelmúltban – írja a hir24.hu.

Dacára annak, hogy hónapokig váltig állította, hogy aktuális párjától esett teherbe ikreivel, az amerikai asszonyról, akire a helyi sajtó csak T.M.-ként hivatkozik, kiderült, hogy hazudott. A New Jerseyben élő nő nem sokkal a szülés után tört meg, és árulta el barátjának, hogy a gyerekek fogantatása előtt ágyba bújt egy másik férfival. A féltékeny barát azonnal a bírósághoz fordult, és DNS-tesztet kért, hogy kiderüljön, valóban ő-e a gyerekek apja.

A teszt eredménye végül nem csak az apát, de még az anyát is meglepte: kiderült, hogy a két gyerek két különböző apától született. Még a nő orvosát is meglepte a dolog, majd elárulta, annak a valószínűsége, hogy egy nő két különböző férfi gyermekét hordja ki, elképesztően ritka: 13 ezer születésből mindössze egyszer fordul elő hasonló. A szakember hozzátette, orvosilag csak abban az egy esetben lehetséges egy ilyen fogantatás, ha a szóban forgó nő a két férfivel még ugyanazon a héten nemi kapcsolatot létesít.

A New Jersey bíróság végül precedensértékű döntést hozott a furcsa ügyben: úgy határoztak, hogy az apaként megjelölt férfinek, csupán az egyik ikerbaba után kell gyerektartást fizetnie, mivel DNS-teszt bizonyítja, hogy csak az egyiküknek ő az édesapja.

Kimaradt?