Egyre több kerékpáros balesetezik Háromszéken

Egyre több a biciklis baleset Háromszéken, figyelmeztet a rendőrség. Nicoleta Marin szóvivő szerint a jó időnek köszönhetően egyre több kerékpáros jelenik meg az utakon, de sokan figyelmetlenül közlekednek.

A legtöbb baj azokkal a kerékpárosokkal van, akiknek nincs gépkocsivezetői jogosítványuk, ezért nem ismerik a KRESZ-t. Az év eleje óta Kovászna megyében hat közúti baleset történt a biciklisek hibájából, ezek során ketten életüket veszítették, hárman pedig súlyosan sérültek.

A kerékpárosok fegyelmezése érdekében ebben az időszakban a rendőrség fokozottan ellenőrzi a bringásokat. A szóvivő szerint két nap alatt 172 pénzbírságot róttak ki összesen 26 500 lej értékben. Ellenőrizték a szekereseket is, és 48-at pénzbírsággal sújtottak.

A razziák a következő napokban is folytatódnak, hívta fel a figyelmet Nicoleta Marin, aki arra is figyelmeztet, hogy csak 14 éven felüliek közlekedhetnek biciklivel közúton, és ismerniük kell a közlekedési szabályokat: sötétedés után kötelező a láthatósági mellény viselete, a kerékpárt elől fehér, hátul vörös lámpával kell felszerelni, az irányváltoztatást időben kell jelezni, és meg kell győződni, hogy annak végrehajtása biztonságot, illetve biciklivel, gyalogátjárón sem szabad átvágni az úttesten. 

Kimaradt?