Több mit 50 évig felvette halott szülei után a nyugdíjat

Letartóztattak Japánban egy 86 éves nőt, aki fél évszázadon át jogosulatlanul felvette rég elhunyt szülei nyugdíját. 

A Nagoja melletti Ena városban élő Szuzuki Mitszue hamis bevallásokat továbbított a japán nyugdíjalapnak arról, hogy szülei még élnek. Ha ez igaz lett volna, mára mindketten meghaladták volna a száztíz éves életkort.

A nyugdíjpénztár helyi kirendeltsége azonban kiderítette, hogy a csaló édesanyja 1965-ben, édesapja pedig három évre rá halt meg, ezért márciusban panaszt tettek a rendőrségnél. A csalásra úgy derült fény, hogy a nyugdíjpénztár Ena önkormányzatánál érdeklődött Szuzuki Mitszue szüleinek életkora felől, és azt a választ kapta, hogy már ötven éve nem élnek. Az idős asszony több mint fél évszázadon át vette fel elhunyt szülei nyugdíját, így összességében több mint 50 millió jenhez jutott jogosulatlanul. Ő azonban azt mondja, hogy nem követett el semmi kivetnivalót.

Nem az első ilyen lelepleződött csalás Japánban, ahol arányaiban nagyon magas az idősek száma. Előfordult az is, hogy a nyugdíjat jogosulatlanul felvevő az elhunyt szülők holttestével élt együtt, és nem temette el őket.

Kimaradt?