Egyre kevesebb az androidos vírus

A Google szerint az Androidra írt vírusok akaratlan telepítése mintegy ötven százalékkal esett vissza 2014-ben.

Tavaly tényleg látványosan esett vissza a malware-ek készülékekre való telepítése, noha a vírusok valódi száma nem csökkent. Adrian Ludwig, az Android Security vezető mérnöke elárulta, így tavaly az androidos készülékek kevesebb mint egy százalékára telepítettek ilyen jellegű alkalmazást, és az összes ilyen telepítés mindössze 0.15 százaléka került a Google Playről installálásra – írja a telefonguru.hu.

A jó hírek annak köszönhetők többek között, hogy az Android rendszer rendkívül sok biztonsági frissítést és fejlesztést kapott 2014-ben, így többek között teljes tárhely-titkosítást.

Ludwig azt is elárulta, jelenleg világszerte több mint egymilliárd androidos készüléket használnak és ezek mind élvezik a Google Play által biztosított app ellenőrzést. Naponta mintegy kétszázmillió víruskeresést folytatnak le. A riport egyébként alig pár nappal azután érkezett, hogy a Google bejelentette, több mint 192 kártékony Chrome bővítményt tett elérhetetlenné, amelyek tizennégymillió felhasználó gépét fertőzték meg.

Kimaradt?