Családos Majálist tart hétvégén Válaszúton a Kallós Alapítvány

Múzeumi tárgyak, újrahasznosítás és funkcionalitás jegyében különböző programok várják a látogatókat, kicsiket és nagyokat május 8–9-én a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány Családos Majálisán.

Lehetőség lesz kézműves foglalkozásokon alkotni: keresztszemes hímzéssel, címerkészítéssel, vászonfestéssel, papírmerítéssel és papírszövéssel. A játékos kedvű érdeklődők a múzeumba a tárlat megtekintésén kívül kalandos kincskeresésre vagy madárlesre is betérhetnek.

Kiállítják és rendezvény végén díjazzák a Legyél kicsi(t) néprajzos! című alkotópályázatra beérkezett munkákat, melyekre egész hétvégén szavazhatnak a látogatók, így egy közönségdíj is kiosztásra kerül majd.

Aki pedig a – remélhetőleg – jó időt a zöld fűben szeretné élvezni, azt is megtehetni, eközben pedig akár óriásbuborék-eregetéssel is megpróbálkozhat. Ha inkább benti pihenésre, nyugalomra vágyik valaki, a konferenciateremben kisfilmeket nézhet meg Kallós Zoltán munkásságáról és alapítványáról. Ezalatt saját készítésű gyógy- és gyümölcsteákat is kortyolgathat, ugyanis ilyen „varázsitalok” keverésére és megkóstolására is lesz lehetőség. A program támogatója a Communitas Alapítvány.

Belépő helyett a szervezők szívesen fogadnának az alapítvány szépülése érdekében családonként egy-egy növénypalántát. A színes hétvége lezárásaképpen a majálisozók együtt díszíthetnék fel közös májusfájukat.

Kimaradt?