Névváltoztatásra kötelezhetik a Skype-ot

Nem védetheti le a Microsoft a tulajdonában álló Skype nevét és buborékos logóját Európában, miután az unió bírósága szerint a „szkájp” a felhasználók számára könnyen összekeverhető a „szkáj” műsorszolgáltató nevével.

A BBC által idézett szerint a buborékos logóból semmilyen jelentés nem rajzolódik ki – mint például az Apple logójából az alma vagy az Instagraméból a fényképezőgép –, hacsak nem... egy felhő. A felhő mint jelkép viszont az Európai Bíróság határozata szerint csak tovább ront a helyzeten: mivel a felhők az égbolton találhatók, azaz „in the sky”, így a Sky névvel való asszociáció esélye még nagyobb – a két márka tehát végképp összekeverhető.

A British Sky Broadcasting Group ellen az Egyesült Királyság legnagyobb műsorszolgáltatójaként még 2005-ben támadta meg a Skype európai uniós márkabejegyzését, még mielőtt a szolgáltatást felvásárolta a Microsoft. Megtámadták ugyanakkor a Microsoft SkyDrive nevű tárhelyszolgáltatásának brandjét is, annak az ügynek már eredménye is van: mivel a bíróság úgy ítélte meg, hogy egy online tárhelyet össze lehet keverni egy tévécsatornával, a Microsoftot névváltásra kötelezte, így született a OneDrive.

Habár a Microsoft most megtámadja a Skype-ra vonatkozó ítéletet, a vállalat szóvivője szerint nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan le kell cserélniük a Skype nevét - írja a Hvg.

Kimaradt?