Egy közlekedési rendőrön röhög az internet (VIDEÓ)

Napok óta szélsebesen terjed a Facebookon egy közlekedési rendőrről készült videó, aki gyorshajtásért akart megbírságolni egy temesvári férfit Hunyad megyében május elsején. Ez sehogy sem jött össze neki.

A közlekedési rendőr ugyanis emberére talált a 38 éves sofőrben, aki minden jel szerint kívülről fújta a KRESZ-t (a 2002/195-ös számú sürgősségi rendeletet). Azzal kezdte, hogy nem volt hajlandó aláírni a bírságról szóló jegyzőkönyvet, amíg a rendőr nem mutatja meg neki a radarkészülék dokumentumait (hitelesítési bizonyítványt, metrológiai ellenőrzési igazolványt). Ezeket a törvény szerint a rendőrnek kérésre fel kell mutatnia.

http://www.youtube.com/watch?v=kzzo4FZu_B0

A közlekedési rendőr a kérésnek nem volt hajlandó eleget tenni, a sofőr pedig követelte, hogy ezt vegyék jegyzőkönyvbe. Erre szintén a törvény ad lehetőséget. A temesvári sofőr nagyon jól tudta, hogy a kért dokumentumok hiányában a bíróság érvénytelenítheti a jegyzőkönyvet.

A rendőr akkor adta fel a harcot, amikor a férfi azt kérte tőle: mutassa fel a „radarozási akciótervet”. Azt ugyanis szintén tudta, hogy a rendőrök nem radarozhatnak bárhonnan, például erős elektromágneses sugárzási források, vagyis rádió-, televízió-, mobiltelefon-antennák, vagy magasfeszültségű villanyoszlop közelében.

„Egy rakás polgármester részegen ül a volán mögé, a rendőrök csúszópénzt fogadnak el és más súlyos problémák vannak az országban, a milicisták pedig lesben állnak egy település határában, hogy megbírságoljanak 69 km/h-s sebességért” – írta a videót kísérő posztjában a temesvári férfi.

Kimaradt?