Nemzetközi konferenciára várják a társadalmilag aktív fiatalokat Kolozsváron

A fiatalok aktív társadalmi részvételét szándékozik bátorítani az a nemzetközi konferencia, amelyet Kolozsváron tartanak május 12-én észtországi, litván, lett, romániai és lengyelországi partnerek részvételével. A  10 és 17 óra között zajló konferenciára olyan jelentkezőket várnak, akik fiatalokkal foglalkoznak, ifjúsági programokat szerveznek, aktívan részt kívánnak venni a közösségi életben. A konferenciára a kolozsvári Agape étterem konferenciatermében kerül sor, a részvétel ingyenes, a szervezők kávét és ebédet is biztosítanak a résztvevőknek. A beszélgetések közös nyelve az angol lesz.

A kolozsvári konferencia egy rendezvénysorozat része, amely lettországi, lengyelországi, észtországi műhelyeket, kerekasztal-beszélgetéseket és képzéseket foglal magában. A május 12-én, Kolozsváron bekapcsolódó érdeklődők közül a szervezők a későbbiekben kiválasztanak néhány személyt, akik a projekt következő, külföldi eseményein fogják képviselni a romániai partnert: ez év októberében Lengyelországban,  2016. januárjában Lettországban, 2016. márciusában Litvániában, 2016. májusában Észtországban – tudtuk meg Gáspár Enikőtől, az egyik szervező, a Bridge Language Study House képviselőjétől.

Jelentkezni 2015 május 8.-ig lehet a projects@blsh.ro e-mail címen, vagy a 0748024534 telefonszámon.

A beszélgetés fő témái: ifjúsági szervezetek, önkéntesség, közösség, európai állampolgárság stb.

„A pályázat során a célközönséget arra ösztönözzük, hogy saját történetüket, elképzeléseiket, javaslataikat, megoldásaikat tárják fel és vitassák meg – így legyenek aktívabb résztvevői a társadalmi életnek, saját közösségüknek. A történeteket, elképzeléseket és javaslatokat a fiatalok feltölthetik majd egy virtuális platformra, mely Social Capital Development Guide néven működik majd.

A pályázat a következő intézmények közreműködésével valósul meg:

Social innovation centre (Lettország, 2010): https://socialinnovation.lv/

Centrum RozwojuInicjatywSpołecznych (CRIS) (Lengyelország, 2002): https://www.cris.org.pl/

Bridge Language Study House (Románia, 2002): https://www.blsh.ro/en/

INVOLVED(Észtország, 2012): https://www.involved.ee/

Sveikatingumoidėjos (Litvánia, 2005): https://www.arviparama.lt

 

Kimaradt?