Ezzel a fejlesztéssel egy kicsit szimpatikusabb lett a Facebook

Ezentúl nem kell minden adatunkat megosztanunk, ha Facebook-fiókunkkal szeretnénk használni egy harmadik fél által készített szolgáltatást vagy alkalmazást.

Amikor úgy döntünk, hogy egy webhelyre nem regisztrálunk, hanem a már meglévő Facebook-fiókunkkal lépünk be, jóvá kell hagynunk, hogy az a legtöbb személyes adatunkhoz hozzáférjen, amit a közösségi oldalon megadtunk. Választási lehetőségünk eddig nem volt, mostantól azonban eldönthetjük, mely adatainkat bocsátjuk egy harmadik fél által üzemeltetett szolgáltatás rendelkezésére.

A Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintva ezután is egy felugró ablak tájékoztat arról, hogy mit szeretne látni az alkalmazás, azonban a “A megadott információk szerkesztése” szövegre kattintva módosíthatunk ezen. Eszerint csak a nyilvános adatlap információinak (név, profilkép, életkor, nem stb.) megadása lesz kötelező, az ismerőslista, vagy az e-mail cím átadását megtagadhatjuk. Ilyenkor az ablak jobb oldalában található kis pipára kell kattintani, így amelyik sor mellett nem lesz ilyen ikon, azt az adatot nem kapja meg a szolgáltatás.

Az új adatkezelési elv már érvényes, de azoknál az alkalmazásoknál, ahol korábban már engedélyeztük az adatainkhoz való hozzáférést, minden marad a régiben. Ilyen esetben a Facebook beállításainál letilthatjuk, hogy a harmadik fél továbbiakban is hozzáférjen az adatainkhoz. Ekkor ugyan nem törlődnek a már megadottak, de egy frissítés esetén az újakat már nem fogja látni a másik szolgáltató.

A Facebook emellett egy olyan fejlesztésen dolgozik, amely anonim belépést tesz lehetővé, ha egy alkalmazást szeretnénk kipróbálni.

Kimaradt?