Így szórják a pénzt a szupergazdagok

Ha a multimilliomosoknak jól megy, akkor jól megy a kiszolgálásukra szakosodott cégeknek is. Ilyen cég a Ten Group is, világszerte több mint kétmillió taggal. Most a The Daily Telegraph segítségével nyilvánosságra hozták, melyek voltak működésük 17 évének legfurcsább kérései - írja a Gazdagiszán blog.

1. Orgonaóra a Notre Dame-ban

Egy orosz oligarcha találta ki lánya 18. születésnapjára, hogy szervezzenek egy orgonaórát neki a párizsi Notre Dame katedrálisban. A kérésben még csak nem is az ötlet elsősorban a szokatlan, és nem is feltétlenül az ára (2000 euró nem egy akkora összeg, pláne nem egy orosz oligarchának), hanem az, hogy a kétéves várólistát simán megkerülve 15 nap alatt szervezték le a dolgot.

2. Cameron és a whisky-dedikálás

Még 2011 májusában történt, hogy egy brit milliomos egy jótékonysági árverésen megvett egy, a brit alsóház, a House of Commons nevét viselő whiskyt. Az üzletember úgy gondolta, nagy menőség lenne, ha az üveget maga David Cameron miniszterelnök írná alá. Az ötlet nem volt teljesen reménytelen, hiszen a konzervatív politikus csinált már korábban ilyet. Végül össze is jött a dolog.

3. Happy flashmob

Egy brit milliomos azt találta ki lánya 16. születésnapjára, hogy elviszi New Yorkba. Eddig ebben semmi extra nincs, ő azonban szerveztetett bele egy kis csavart, méghozzá egy 15 fős flashmobot a Central Parkba, méghozzá Pharell Williams Happy című dalára. A kis buli 3000 dollárba került.

4.  Elefánt az esküvőn

Volt egy férj, aki két salsatáncosnő formájú tortát rendelt a felesége születésnapjára – természetesen életnagyságban. Egy másik szerelmes milliomos 69 vörös rózsát küldetett a barátnőjének, ami még nem is akkora dolog, az már inkább, hogy mindegyiken egy-egy személyes üzenet volt olvasható. Végül nem feledkezzünk meg arról a milliomosról sem, aki nemes egyszerűséggel egy afrikai elefántot bérelt ki egy esküvőre, csekély 10 ezer fontért.

5. A pénz nem minden

Végül egy kudarcélmény: egy milliomos azt találta ki, hogy Harry Potter-rajongó lányát beleíratja a sorozat következő kötetébe. Az ötletet tett követte, a nevében eljáró cég nem kevesebb mint 50 ezer fontot ajánlott fel a gesztusért JK Rowlingnak. Azaz csak próbált meg felajánlani, a kérés ugyanis el sem jutott az íróig, annak csapata élből elutasította.

Kimaradt?