Csempekályhába dobta csecsemőjét egy 19 éves baróti lány

Csecsemőgyilkosság történt a háromszéki Baróton. A Kovászna megyei ügyészség közleménye szerint az erdővidéki fiatalasszony otthonában szülte meg gyerekét, majd csempekályhában elégette az újszülöttet.

Az esetre azt követően derült fény, hogy az anya múlt pénteken alhasi fájdalmakkal jelentkezett a baróti kórházban, majd a vizsgálatok során az orvosok megállapították, hogy szülésen esett át. Az orvos a csecsemő holléte felől érdeklődött, és a 19 éves lány beismerte tettét.

A kórház személyzete azonnal riasztotta a hatóságokat, akik elkezdték a nyomozást, de hírzárlatot rendeltek el az ügyben. A barótiak körében azonban terjedtek az információk, hiszen az Ady Endre utcai lakást megszállták a rendőrök, ügyészek és a törvényszéki orvostani laboratórium szakemberei.

Csütörtökön a Kovászna megyei ügyészség közleményben tájékoztatott az esetről. Ez szerint a csempekályhában azonosították az elégetett csecsemő maradványait. A fiatal lány ellen csecsemőgyilkosság vádjával indítottak eljárást, jelenleg vizsgálják az eset körülményeit és azt is, hogy a tette elkövetése időpontjában, beszámítható állapotban volt-e, vagy valamilyen pszichés betegségben szenved.

A szomszédok csendes lánynak ismerik a tettest, akinek már van egy kétéves gyereke.  Kovászna megyében, 2012-ben egy árkosi asszony ellen indult eljárás, hasonló ügyben, akiről kiderült, hogy pincébe, műanyag zacskóba rejtette halott csecsemőjét. 

Kimaradt?