Mobilapplikációval népszerűsítik Sepsiszentgyörgyöt

Digitális idegenvezető segítségével is lehet városnéző sétát tenni Sepsiszentgyörgyön. A mobiltelefonra és táblagépekre telepíthető Pocket Guide nevű alkalmazás révén a háromszéki megyeszékhelyre látogató turisták megismerhetik a város látványosságait és azok rövid történetét. A GPS alapú idegenvezető alkalmazás 25 sepsiszentgyörgyi látványosságot érintve kalauzolja végig a városon a turistákat, akik magyar, román vagy angol nyelven hallgathatják tájékoztató szöveget, ismertette az applikációt Dombora Lehel.

A Kovászna megye Turizmusáért Egyesület ügyvezetője szerint a háromszéki megyeszékhely az országban harmadikként - Bukarest és a Szaploncai vidámtemető után -  indította el a Pocket Guide szolgáltatást, amelyet egy Egyesült Államok béli, magyarok által vezetett cég dobott piacra és a világ mintegy 150 településén biztosít idegenvezetést.

Dombora Lehel szerint a Pocket Guide-ot elsősorban a térségbe egyénileg látogató vendégeknek ajánlják, de helybéli pedagógusoknak is segítséget nyújthat, hogy diákjaik számára városnéző sétát szervezzenek. Ha az applikáció beváltja a hozzá fűzött reményeket, az egész megyére szándékukban áll kiterjeszteni az alkalmazást, ezért bíznak benne, hogy minél többen töltik majd le a programot.

Az Appstore-ból és a Google Play-ből is letölthető Pocket Guide alkalmazásnak két változata érhető el: egy ingyenes, amelyhez mobil internet szükséges, az offline változat pedig 2,5 euróért tölthető le, amely csupán a telefon GPS érzékelőjét használja.

Tischler Ferenc, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület alelnöke elmondta az egyesület hatékonyan népszerűsíti a város arculatát, és az ott zajló eseményeket. Hozzátette: érdemes kisiskolások számára történelem órákat szervezni a városban, amely alkalmából megismerhetik az itt található, történelemről mesélő épületeket. Ezek ismertetésére kiváló lehetőséget nyújt a Pocket Guide alkalmazás.

A Pocket Guide webes felülete itt érhető el.

Kimaradt?