Emberekbe ültetne chipet a PayPal

Ha az ujjlenyomat-olvasóval és a retina-szkennerrel történő azonosítást XXI. századinak gondoljuk, akkor a PayPal már a XXII. század technológiáján gondolkodik – néhány évtizedes távlatban.

A legtöbb ember több szolgáltatáshoz is ugyanazt a felhasználónév-jelszó párost használja, ami komoly biztonsági kockázatot jelent. Jonathan LeBlanc, a PayPal fejlesztésért felelős egyik nemzetközi vezetője szerint a jövőben már nem kell aggódnunk ezek feltörése miatt, a következő évtizedekben ugyanis nem jelszavakkal, ujjlenyomattal vagy retinával azonosíthatjuk magunkat, hanem olyan eszközökkel, melyeket az emberi testbe beültetve, befecskendezve vagy lenyelve a test különböző adataival azonosítja a felhasználót – írja a HVG.

A PayPal szakembere szerint a jövőt az emberi testbe integrált készülékek jelentik, amelyek a vénát, vagy a szívverést használják azonosításra, ugyanakkor a The Wall Street Journalnak beszélt agyba ültethető, valamint lenyelhető eszközökről is. LeBlanc úgy véli, egy bőr alá beültetett, EKG-érzékelővel is ellátott chip mindenki számára egyedi azonosítást jelentene, míg a lenyelhető kapszulák például a vércukorszintet figyelve lennének képesek ugyanerre.

A PayPal már dolgozik a vonatkozó technológiákon, a cég saját bevallása szerint azért, hogy az ilyen irányú kutatások élén álljanak.

Kimaradt?