Nudista tárlatvezetés az új divat (GALÉRIA 18+)

Egyre népszerűbb a nudista tárlatlátogatás Ausztráliában. Az ausztrál Nemzeti Galéria elképesztő fotókat tett közzé a nudista tárlatvezetéseiről, ami annyira népszerű, hogy az áprilisi túrákra meghirdetett jegyek egy nap alatt fogytak el, pedig a csoportok ötvenfősek.

„Mikor meztelenek vagyunk, az egész testünk érzékeli a színeket. Csak hagyjuk, hogy átmossanak minket, és érezhetjük a rezdüléseiket” – mondta Stuart Ringholt  canberrai múzeum nudista tárlatvezetője – írja az Origo.

Ringholt szerint a ruhák levetése azért is jó, mert csökkenti a szintetikus anyagok, valamint a zavaró színek jelenlétét a galériában. A művészet marad az egyetlen színforrás, amely hordozza a pirosakat, kékeket és zöldeket, az emberi bőrt is beszínezve.

A különös túrák nem napközben, csak a nyitvatartási idő után indulnak. A nudista csoportok nem klasszikus festményeket csodálnak meg, hanem az amerikai James Turrell kortárs művészeti kiállítását járják be. Turrell a színes fényárban úszó terek megszállottja. A látogatók így lilában, zöldben és vörösben is megcsodálhatják egymást.

A nudista műélvezet nemcsak Ausztráliában divat. Az osztrák Leopold Múzeum például egy aktkiállításra hirdetett meg meztelen tárlatvezetéseket, és egy kaliforniai galériában is hasonló természetközeliségre buzdították a látogatókat. 

Kimaradt?