Érkeznek az okos konyhai berendezések

A Miele cég a hannoveri kiállításon mutatta be azt a megoldását, amely a Microsoft Azure IoT-szolgáltatásán alapul. A két cég együttműködésének köszönhetően a jövőben az emberek a következő generációs konyhai berendezéseket számos kiegészítővel szerelhetik majd fel.

Így például a sütő ellátható lesz egy asszisztens rendszerrel és a recepteket előre lehet majd programozni, hogy az étkezések tökéletesre sikerüljenek. A felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a Miele honlapján recepteket kereshessenek, majd egy étel kiválasztásával a szükséges adatokat elküldjék az okostelefonjukra vagy a táblagépükre - írja az sg.hu.

Az információk továbbítását - az Azure alkalmazásával - érzékeli a megfelelő automatika, amely előkészíti a sütőt. A berendezés figyelembe veszi a hőmérsékletet; azt, hogy az ételt milyen módon kell elkészíteni; az étel elkészítésének időtartamát és számos más szempontot. A hiba lehetősége szinte kizárt.

Dr. Eduard Sailer, a Miele műszaki ügyekért felelős ügyvezetője kijelentette, a kifejlesztett rendszer figyelembe veszi a készülékeik különlegességeit és funkcióit, s ezeket a dolgokat a lehető legjobban beilleszti az ételkészítési folyamatba, így az ügyfelek optimálisan kihasználhatják a konyhai berendezésekben rejlő lehetőségeket.

Kimaradt?