Küldje nyári táborokba gyermekét. De hová?

A marosvásárhelyi ForCamp Egyesület nyári táborokat szervez általános- és középiskolás gyerekek számára. A 2015-ös szezonra meghirdetett helyekre már elkezdődött a jelentkezés.

A frissen alakult, marosvásárhelyi székhelyű ForCamp Egyesület különböző tematikájú táborokat kínál gyerekeknek a 2015-ös nyári vakáció idejére. A helyszín a maroshévizi Farkas-lak turistaház, ahol fotó-, kézműves-, angol-, túlélő-, és bicikli táborok várják a fiatalokat.

A táborszervezés célja, hogy a résztvevők tartalmasan töltsék a nyári szünidőt, új barátokat szerezzenek, szórakozva tanuljanak. A táborok típusától függően a sportolásra, a kézügyesség fejlesztésére, az idegennyelv elsajátítására, környezetvédelemre, és a művészi hajlamok felkutatására fektetik a hangsúlyt.

A fotótábor programja például a következőképpen néz ki. Akik Marosvásárhelyről és környékéről indulnak, vonattal, csoportvezetők kíséretében utaznak. Az ellenőrző könyvecske kötelező, ezeket érkezéskor kell odaadni a csoportvezetőnek, hogy megvásárolhassa a jegyeket.

A vonat 11:23-kor indul, Maroshévízre 14:20-kor érkezik. Az állomástól 20 perces séta  a Farkas-lak. Aki nem vonattal érkezik, az a csoporttal a Farkas-lak turistaháznál találkozik hétfőn 14:30 és 15:00 között.

Miután a tábor összes résztvevője megérkezett, együtt ebédel, majd ismerkedő, összerázó, csapatfejlesztő játékokra kerül sor. A második, harmadik és negyedik napon délelőtt a tábor tematikájának megfelelő tevékenységek zajlanak. Délután kirándulnak, játszanak a résztvevők, meglátogatják a vízesést és egyéb turisztikai célpontokat, strandolnak, túráznak. Ha közbeszól az időjárás, akkor fedett helyiségben játszanak, szórakoznak.

Ha az időjárás engedi a tábor utolsó estéjén megkoronázzák a hetet, egy „égig érő" tábortűzzel, dallal, tánccal. Utolsó napon, pénteken délelőtt kiértékelik a tábori tevékenységeket, összecsomagolnak és elbúcsúznak.  A hazatérés ugyancsak vonattal történik. 

További tudnivalókról, a tábor programjairól, lehetőségeiről itt lehet tájékozódni

Kapcsolódók

Kimaradt?