Rendőrség: nem támadtak kerékpárosokra az árapataki romák

Cáfolta csütörtökön a Kovászna megyei rendőrség szóvivője, hogy az árapataki romák rátámadtak  hétfőn a községen áthaladó brassói kerékpárosokra.

Az állítólagos incidensről hétfőn a Brassó Pedálozik nevű kerékpáros egyesület elnöke számolt be Facebook-oldalán, és a hírt átvette a román sajtó is. Robert Lazăr azt írta, hogy a kerékpártúrára indult több társával Székelyföldre, ám a Brassó és Kovászna megy határán lévő Árapatokon a helyi romák kövekkel támadtak rájuk, ezért a rendőrség segítségét kellett kérniuk.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Tóth Zsigmond csütörtökön elmondta: a hírből csak az igaz, hogy Árapatok határában roma gyerekek játszadoztak, és egyikük véletlenül eltalálta kővel az egyik kerékpárost.

Tóth Zsigmond szerint a brassói biciklisek valóban kihívták a rendőröket, de csak azt akarták megtudakolni tőlük, hogy hol lehet meginni egy üdítőt a faluban. A történteket mindenesetre a rendőrség kivizsgálta, és a kövekkel dobálózó gyerekek szüleit felelősségre vonják – mondta a szóvivő.

Kimaradt?