Egy háromszéki férfi kihívta a rendőröket, mert szerinte megerőszakolták

Egy sepsiszentgyörgyi férfi azt állítja, hogy egy szállodaszobában megerőszakolták. A Kovászna megyei rendőrség közleménye szerint az áldozat szerda hajnalban fél háromkor a 112-es segélyhívószámon kért hatósági segítséget. Telefonos bejelentésében arra panaszkodott, hogy két másik férfi megerőszakolta.

A helyszínre érkező nyomozók megállapították, hogy az áldozat által megadott számú szállodaszobában három nagykorú sepsiszentgyörgyi férfi tartózkodott. A háromszéki rendőrség nem közölt további részleteket az esetről. Mindössze annyival egészítették ki a közleményüket, hogy a vizsgálatok elindítását követően, két óra elteltével az áldozat visszavonta feljelentését.

Törvény szerint ilyen esetben a rendőrség felfüggeszti a kivizsgálást, és lezárja az ügyet. A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Tóth Zsigmond a sajtónak szerdán elmondta: ha a vizsgálatok elkezdése után a panaszos visszakozik, büntetést kell fizetnie, mert indokolatlanul riasztotta a hatóságokat.

Háromszéken egyébként ritkán érkezik nemi erőszakról szóló bejelentés, férfiak megerőszakolásáról nemigen kaptak panaszt. Idén ez volt az első alkalom, hogy nemi erőszak gyanúja miatt indítottak vizsgálatot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?