Közel 300 ezer lejes támogatást nyújt ifjúsági programokra az RMDSZ

Az RMDSZ idén tavasszal 300 ezer lej értékben oszt ki támogatást erdélyi ifjúsági közéleti tevékenységekre, valamint az ifjúsági főváros magyar vonatkozású programjaira – tájékoztatott szerdán Kovács Péter főtitkár.

„A Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 projekt tevékenységeinek támogatását célzó pályázati alap olyan programokra összpontosít, amelyek magyar vonatkozású tevékenységeket helyeznek előtérbe, valamint látványosan és eredményesen tudják bemutatni a régió magyar vonatkozású kultúráját, hagyományait és gazdaságát. A 100 ezer lej értékű keretből 90 ezret osztunk ki 57 pozitív elbírálásban részesült pályázatra” – hangsúlyozta Kovács Péter, aki rámutatott: a fennmaradt 10 ezer lejes keretet szintén támogatás formájában hirdeti meg a szövetség az őszi pályázási időszakban.

„További 203 ezer lejt ítéltünk meg 254 erdélyi ifjúsági közéleti tevékenységet lebonyolító szervezetnek. Az RMDSZ mindkét pályázati kiírásakor fontosnak tartotta, hogy minél szélesebb körben megszólíthassa a magyar fiatalokat, az erdélyi értékek felmutatására ösztönözve őket” – fogalmazott a szövetség főtitkára.

Bodor László főtitkárhelyettes elmondta: a cél, amely mostanra beigazolódni látszik, az volt, hogy a projektek keretében minél gazdagabb programfelhozatal alakuljon ki. „Az RMDSZ kiírásai érvényesülési keretet kívánnak nyújtani annak érdekében, hogy az idén kialakított intézményrendszerből, kapcsolati hálókból az ifjúsági szféra az elkövetkező években is profitálni tudjon” – értékelt Bodor László.

Az RMDSZ ifjúsági főváros tevékenységeit, valamint az ifjúsági közéleti programokat célzó kiírásaira 63, illetve 576 pályázat érkezett. A Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?