Szerdán keresztbe tehet a Google-nek az EU

Szerdán tesz bejelentést a Google ellen évek óta folytatott antitrösztvizsgálat eredményéről Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős európai biztos.

A Google számára kedvezőtlen eredménnyel zárulhat az immár öt éve folyó európai antitrösztvizsgálat. A Financial Times úgy tudja, a versenyjogi biztos szerdán vádolja meg hivatalosan a Google-t azzal, hogy a vállalat visszaél erőfölényével – írja a HVG.

A Google korábban többször is tagadta, hogy manipulálnák a keresési eredményeket és a saját honlapjaikra és szolgáltatásaikra irányítanák a felhasználókat – a Financial Times információi szerint azonban a versenyjogi biztos bejelentése éppen erről, a manipulatív magatartást firtató kételyek megalapozottságáról fog szólni.

A Google még az előző versenyjogi biztos idején önként vállalta a keresési találatok megjelenítésének átalakítását, de a változtatásokat már a jelenlegi biztos elődje, Joaquin Almunia sem találta elégségesnek. Ha Margrethe Vestager ma valóban hadat üzen a Google-nek, a vállalat még egy utolsó körben elvégezhet módosításokat, még mielőtt az unió jogi korlátozásokkal és bírsággal szankcionálna.

Kapcsolódók

Kimaradt?