Fejből rajzolta le a világtérképet egy kisfiú

Néhány nappal ezelőtt egy 11 éves fiú a főiskolai előadás közben mértani pontossággal és teljes részletességgel rajzolta fel a világ térképét – fejből. Az alaposságához hozzátartoznak az egyre inkább csökkenő területű Északi-sarkkör legkisebb szigetei is.

A képek azóta aktívan terjednek a világhálón, ugyanis a dolog érdekessége, hogy a rajzoló gyermek autista – írja az Origo. A fiú tettével rávilágít arra, hogy habár az autizmus a vele élők szociális képességeit korlátozhatja, másban nagyon megnövelheti az illető adottságait, beleértve a vizuális memóriát és a gépies tanulási képességeket.

Más autistának ez a megélhetése.  A világszerte népszerű brit művész, Stephen Wiltshire  képes visszaidézni a memóriájából a tájat, miután egyszer látta azt. Három évesen diagnosztizálták nála az autizmust, ő azonban annak előnyét kihasználva érte el sikereit és művészi vonalon képezte magát.

Így készítette el többek között híres képét Londonról, miután felülről látta azt egy helikopteres út során. Egy húsz perces repülést követően rajzolta meg New Jersey-t, valamint New York bizonyos városrészeit, Manhattant, Ellis Island-et és a Szabadság szobrot is, mindössze öt nap alatt.

Kimaradt?