Az RMDSZ 12. kongresszusán 778 küldött vesz részt

Az elmúlt hetekben zajló küldöttállítási folyamat lezárult, ennek eredményeként az RMDSZ 12. kongresszusán 778 szavazati joggal rendelkező küldött vesz részt, a szövetségi elnöki tisztségért egyedül Kelemen Hunor indul – számolt kedden Kovács Péter kongresszusi biztos.

Az Újratervezés szlogennel fémjelzett nagyszabású eseménynek a kolozsvári Diákművelődési Ház ad otthont április 17-18-án. Kovács elmondta, a kongresszuson 383 küldött hivatalból vehet részt az eseményen. Ezek a személyek a Szövetségi Képviselők Tanácsának és a Főtitkárságnak a tagjai, illetve RMDSZ-es megyei tanács alelnökök, polgármesterek és városi alpolgármesterek. A választott mandátumok száma 395, a nevesítést a megyei/területi szervezetek, a platformok, illetve a Magyar Ifjúsági Értekezlet és a Nőszervezet tették meg.

A kongresszusi biztos elmondta, a jelöltállítási folyamat során nem iktattak óvásokat, Kelemen Hunor szövetségi elnök jelöltségét pedig a Szövetségi Szabályzat Felügyelő Bizottság (SZSZFB) elfogadta, a procedúra a szabályoknak megfelelően zajlott.

Fontos tudnivaló a sajtó számára, hogy a rendezvényen csak akkreditációval rendelkező újságírók vehetnek részt. Az RMDSZ honlapján kedden elkezdődött az online akkreditáció

Kapcsolódók

Kimaradt?