Húsvét: gyomorrontás, részegség, öngyilkossági kísérletek

A sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályánál a húsvéti ünnepek alatt több mint 250-en szorultak orvosi segítségre. A Kovászna megyei kórház szóvivője, Nagy D. István szerint az orvosok 52 beteget utaltak a kórházba.

A panaszosok közel fele belgyógyászati panaszokkal került sürgősségre, de sok volt a szív- és érrendszeri, ideggyógyászati, sebészeti, gyerekgyógyászati és pszichiátriai sürgősség is volt a húsvéti időszakban.

Nagy D. István elmondta, két személy került kórházba erőszakos cselekmények miatt, egyiküket orr- és álkapocs sérüléssel utalták be. Emellett a sepsiszentgyörgyi orvosok összesen öt, ittas állapotban lévő személyt láttak el. A szóvivő szerint mindnyájan nagykorúak voltak, és az alapellátást követően egy kivételével elhagyhatták a kórházat.

A szóvivő hozzátette, további négy személy öngyilkossági kísérlet miatt került a sürgősségi osztályra. Hárman gyógyszertúladagolással próbálkoztak véget vetni az életüknek. A negyedik páciens, egy 70 éves, bölönpataki nő az udvarán található kútba vetette magát. A mentőszolgálat munkatársai kihűléses tünetekkel szállították a sürgősségi osztályra.

 

Kimaradt?