Nem szabad megközelíteni George Clooney olasz villáját

Roberto Pozzi, Laglio polgármestere úgy döntött, mostantól bárki, aki csak megközelíti George Clooney Comói-tó mellett található villáját, 500 eurós büntetést kockáztat. Erről immár helyi törvény is rendelkezik.

Persze valahol érthető a polgármester döntése, hiszen George Clooney jelenléte tette világhírűvé a települést, ettől függetlenül a rendelkezés elsőre kicsit erősnek tűnik – írja a Gazdagisztán blog. A színésznek egyébként két villája is van (a Villa Oleandra és a Villa Margherita), ezek közvetlen közelében, egészen pontosan 100 méteres körzeten belül tilos leparkolni autóval vagy lehorgonyozni a hajót, csónakot.

George Clooney 2002-ben vette meg az egyébként meséses szép Villa Oleandrát 7,5 millió euróért – vagyis körülbelül 33 millió lejért. A 18. században épült ház azóta természetesen a turisták és a lesifotósok egyik kedvenc helye lett.

A rajongók (akik nem ritkán be is csengettek a kapun) aztán annyira elárasztották a települést és a ház környékét, hogy George Clooney kénytelen volt megvenni a szomszédos Villa Margheritát is, hogy kicsit több magántere legyen.

Kimaradt?