Mikor köszönt be a tavasz Erdélyben?

A tavaszra Erdélyben szűk egy hetet kell várni, 20 Celsius fok körüli hőmérsékletre csak április 13. után lehet számítani - tájékoztat a Digi24 hírtelevízió. Kedden, azaz ma még hideg lesz az idő, többnyire felhős égbolttal, helyenként havas eső is hullhat. Élénk széllökésekre figyelmeztetnek a meteorológusok. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul.

A Bánságban a következő napokban még hideg időre számíthatunk, ám hétvégére már felmelegedik az idő. Szombaton és vasárnap akár a 19 fokot is elérheti a nappali hőmérséklet, jövő héttől viszont 20-21 fok lesz. Ezen a héten az éjszakák hidegek lesznek, fagy is előfordulhat.

A Körösvidéken csütörtöktől, április 9-től melegszik fel az idő, a hőmérséklet ekkor 17-18 fok közül alakul. Jövő héttől még inkább érezhetjük a tavaszt Körösvidéken, nappal 20 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk. Éjszaka is érezhető lesz a felmelegedés, ekkor csupán 5-7 fok lesz a legalacsonyabb hőmérséklet.

Erdélyben szombattól 16 és 17 fokot jósolnak a meteorológusok, éjszaka viszont továbbra is hidegre számíthatunk, fagypont közüli hőmérséklettel. Jövő héttől 17-19 Celsius fokra melegszik az idő, éjszaka 3 és 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Máramarosban szombattól 17 fokra számíthatunk, jövő héttől a legmagasabb hőmérséklet 18-19 fok körül alakul. Szombatig hidegek lesznek az éjszakák, jövő héten már 4-5 fok körül alakul a legalacsonyabb hőmérséklet.

Kapcsolódók

Kimaradt?