Gyilkosok és drogkereskedők a legnépszerűbb hazai tehetségkutatóban

A nézők megrökönyödésére az ország legnépszerűbb televíziós tehetségkutatójának egyre több versenyzőjéről derül ki, hogy köztörvényes bűnözői múltja van. Egyiküket már kis is zárta „A románok tehetségesek” című műsorból a PRO TV.

A csatorna már a múlt héten kénytelen volt nyilvánosan elnézést kérni a nézőktől, amikor a tehetségkutató egyik fellépőjéről kiderült, hogy gyilkosságban való bűnrészességért 16 évet ült börtönben, és ezt jelentkezésekor elhallgatta. Az ügyben az Országos Audiovizuális Tanács is vizsgálatot indított.

„A románok tehetségesek” idei szezonjának első adásában fellépő „Laolaltă” nevű hip-hop zenekar két tagja, Tamás Olivér és Mircea Coruțiu jelenleg is börtönbüntetését tölti, ám a felvétel idejére kiengedték őket. Ezzel jutalmazta őket a börtön vezetősége, mert tavaly ősszel megnyerték „Az elítéltek tehetségesek” című börtönvetélkedőt – írja a wowbiz.ro.

Az aradi magyar fiatalembert négy év szabadságvesztésre ítélték 2013-ban drogkereskedésért, román zenésztársa pedig három év és négy hónap börtönbüntetést kapott rablásban való bűnrészességért. Tamás Olivérról korábban sokat írt a sajtó. Két évvel ezelőtt 12 kilogramm saját termesztésű kannabiszt találtak otthonában a rendőrök.

Kapcsolódók

Kimaradt?