Okostelefon felértékelésére fizetett meg Putyin trollokat

Valószínűleg kevesen csodálkoznak azon, hogy a Kreml hivatásos trollokat foglakoztat csak azért, hogy gúnyt űzzenek Amerikából és egyúttal Oroszországot magasztalják. Az viszont már jóval meglepőbb, hogy a hadsereget egy okostelefonnál is bevetették.

Az orosz YotaPhone okostelefon üde színfoltnak tekinthető a piacon, a dupla kijelzős kivitelezés pedig kifejezetten zseniális megoldás. Ennek ellenére úgy tűnik, Putyin mégsem bízott a sikerben, ezért az orosz bértrollokat azzal is megbízták, hogy minél pozitívabb értékelést adjanak a telefonról – írja a HVG.

A Guardian találkozott egy korábban ilyen munkakört betöltő orosz forrással, akitől azt is megtudták, a dolog túlmutatott azon, hogy csak hozzászóljanak az Oroszországgal kapcsolatos cikkekhez, egy komplett weboldalt hoztak létre a céljuk eléréséhez, miközben a sereg a szerverek mögött dolgozott.

Bár az orosz kormány beszállt a YotaPhone gyártásába, a cikk szerint ez nem feltétlen jelenti azt, hogy a Yota is tudott a kormányzati kommunikációs akcióról.

Kapcsolódók

Kimaradt?