Öt év börtönre ítélték a 14 éves lány életét kioltó ittas sofőrt

Mindössze öt év börtönre ítélték alapfokon azt a 26 éves vaslui fiatalembert, aki jogosítvány nélkül, ittasan vezetve elgázolt egy 14 éves lányt. Az áldozat belehalt a sérüléseibe.

A baleset tavaly történt egy Vaslui megyei községben, Zorleni-ben. A lányt aznap a nagymamája elküldte a polgármesteri hivatalba felvenni a szociális segélyt. Hazafelé tartott éppen, amikor elütötte az autó. A pénzt a nagymama soha nem kapta meg, mert amire a mentősök megérkeztek, a helybéliek a halott unokáját kifosztották – írja a vremeanoua.ro portál.

A 26 éves fiatalember által vezetett BMW olyan erővel ütközött a lánynak, hogy az áldozat harminc métert repült. A gépkocsi vezetőjének, Bogdan Sanciunak nem volt jogosítványa és erősen ittas állapotban okozott baleset. Enne ellenére csak öt év letöltendő börtönre ítélte a bârladi bíróság.

A fiatalembernek végül hét évet kell börtönben töltenie, mert korábban egy másik ügyben két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A bíróság a két büntetés összevonásáról döntött.

Kimaradt?