Több mint 100 kilogramm kokaint találtak egy banánküldeményben Prágában

Több mint 100 kilogramm kokaint találtak szerdán egy banánküldeményben Prágában - közölte a cseh rendőrség pénteken.

A csehországi kábítószerpiacon a küldemény értéke meghaladja az egymilliárd koronát, azaz mintegy 11,5 milliárd forintot. "Ez a legnagyobb mennyiségű kokain, amelyet valaha is lefoglalt a cseh rendőrség" - mondta pénteken Barbora Kudlácková rendőrségi szóvivő újságíróknak.

A kokaint tartalmazó banánküldemény a Prága déli részén, Zbraslavban működő Lidl szupermarketnek volt címezve, és a kábítószert véletlenül fedezték fel az üzlet alkalmazottai. "Az ügyet a rendőrség vizsgálja. Részleteket nem tudunk mondani" - közölte Jitka Vrbová, a Lidl csehországi szóvivője. Hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülés szerint a banánküldeményt Kolumbiában adták postára.

Csehországban 1999-ben volt egy hasonló eset, amikor a rendőrség egy vidéki üzletnek címzett szárítottgyümölcs-küldeményben 117 kilogramm kokaint talált. Az akkori kábítószerfogás azonban, eltérően a mostanitól, egy hat hónapig tartó rendőrségi akció eredménye volt. A cseh rendőrség szerint a most lefoglalt kokain mennyisége nagyobb.

A múltban hasonló módon néhány száz kilogramm súlyú heroinküldeményeket leplezett le a cseh rendőrség.

Kimaradt?