Feltételesen szabadlábra helyezik Gigi Becalit

Feltételesen szabadlábra helyezik Gigi Becali üzletembert, miután letöltötte 3 éves és 6 hónapos börtönbüntetésének egyharmadát. 

„Köszönöm azoknak, akik elítéltek. A rácsok mögött időszak volt életem leghasznosabban töltött periódusa” – fogalmazott a döntés hallatán Becali.

A Bukaresti Steaua tulajdonosát várhatóan már pénteken kiengedik a Poarta Albă-i börtönből. Az üzletember az ítélethirdetés után hosszú beszédet tartott, amelyben azt ígérte, hogy visszavonul a közszerepléstől, és legfennebb a labrarúgó klubjával kapcsolatban nyilatkozik ezentúl a sajtónak.

Három ügyben is elítélték

Becali 2013. május huszadikán kezdte meg annak a hároméves börtönbüntetésnek a letöltését, amelyet a védelmi minisztériummal 14 éve lebonyolított telekcsere ügyében kapott, hivatali visszaélésben való bűnrészességért.  Összbüntetés kiszabása azért vált szükségessé, mert június elején Becalit újabb három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték az úgynevezett "pénzestáska-ügyben", amiért 2008-ban úgy próbált bajnoki címet "vásárolni" a második helyen álló Steauának, hogy 1,7 millió eurót ajánlott fel az éllovas csapat ellenfelének. Ezt a két büntetést összevonta a bíróság, így lett összesen három és fél év a büntetése.

Becali egy harmadik ügyben 2013 februárjában három év felfüggesztett büntetést is kapott, amiért testőrei bevetésével - autós üldözés és utcai lövöldözés során - maga intézkedett ellopott luxusautója visszaszerzéséről és a tolvajok megleckéztetéséről. A csütörtöki tárgyaláson megállapított három és fél éves összbüntetés ellen a bukaresti táblabíróságon lehet fellebbezni.

Kapcsolódók

Kimaradt?