Megszűnik az árkosi Európai Tanulmányi Központ

Megszűnik az árkosi Európai Tanulmányi Központ, amelyet összevonnak a Kovászna megyei Művészeti Népiskolával. A népiskola átveszi az árkosi volt agronómusház ingatlanját, döntött a háromszéki önkormányzat.

A két intézmény összevonását azzal indokolták, hogy nincs szükség két, különálló felnőttképzéssel foglalkozó intézményre.

Gáj Nándor, a Művészeti Népiskola igazgatója elmondta, az intézmény összevonásnak és az alkalmazottak átvételének június 1-ig kell megtörténnie, és céljuk, hogy új lendületet adjanak, és hatékonyabbá tegyék a felnőttképzést Háromszéken.

A népiskola olyan mesterségekből szervez tanfolyamokat és szakmai átképző kurzusokat, amelyekre a térségben igény van, illetve olyan hagyományos mesterségeket tanítanak, amelyek révén bevételhez juthatnak az érdeklődők.

A felszámolás előtt lévő árkosi tanulmányi központot 2006-ban indították azzal a céllal, hogy az uniós követelményeknek megfelelő szakembereket képezzenek, illetve támogatást nyújtsanak az intézményeknek és civil szervezeteknek uniós pénzalapok lehívásában. 

Kimaradt?