A háromszéki Ozsdola község díszpolgára lesz VujityTvrtko

A magyar média egyik legismertebb riportere már több alkalommal megfordult Erdélyben. Néhány éve kiderült, hogy apai nagyanyja Ozsdolán született.

Vujity Trvtko felkereste háromszéki rokonait és egy teljes könyvtárat és számos iskolai felszerelést juttatott a településre. Brânduş-Dendyuk Szilveszter, a háromszéki község polgármestere szerint az önkormányzat már megszavazta azt a határozatot, amely alapján Vujity Tvrtkot Ozsdola díszpolgárává fogadják.

A címet személyesen is átadják a magyarországi televíziós riporternek, aki ebben a hónapban előadássorozatot tart Erdélyben, amely során bebizonyítja: „nincs okunk a szomorkodásra, örömre viszont annál több is akad”.  

A kovásznai, sepsiszentgyörgyi és székelyudvarhelyi előadói estje során olyan témákat érint majd, mint a világ utolsó magyar hadifoglyának hazatérése, Kim Ir Szen üvegkoporsója, vagy a világhírű 3-as szektor. Mesél a világ legnagyobb lepratelepéről, ahol az arc nélküli emberek élnek, a közönség pedig megismerheti a világ legidiótább diktátorát is.

Ezúttal Tvrtko turnéra érkezik Erdélybe. Április 8-án, szerdán Kovásznán, a Művelődési Központban, 9-én, csütörtökön Sepsiszentgyörgyön a színházban, 15-én, pénteken Székelyudvarhelyen a Stúdió Mozi D3-ban lép színpadra. Az előadói estek minden helyszínen 19 órakor kezdődnek. 

Kapcsolódók

Kimaradt?