Feljelentenék a szülőket a számítógépes játékok miatt

Sokakat meglepett a Pear Tree brit általános iskola igazgatónőjének, Mary Hennessy Jonesnak a levele, melyben arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy a „Nantwich Education Partnership” kötelékébe tartózó 16 iskolában a tanárok, ha a fülükbe jut, hogy az általuk oktatott diákok 18+-os PEGI besorolást kapott alkotásokkal ütik el a szabadidejüket, akkor feljelentést fognak tenni a gyermekvédelemnél

Az igazgatónő a játékok veszélyei mellett a közösségi média árnyoldalaira is felhívja a nebulók szüleinek figyelmét. Jones szerint a felelős apák és anyák, ha egy mód van rá, nem engedik, hogy csemetéjük Facebookra, a WhatsAppra, vagy valamelyik hasonló oldalra regisztráljon, mert azokon keresztül fokozottan ki van téve a szexuális, vagy erőszakos tartalmaknak – írja az ipon.hu.

Egy a tanulók sorsát szívén viselő pedagógus szemszögéből nézve logikus az efféle korlátozás. Különösen, hogy David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke egy márciusi beszédében bejelentette, hogy azok, akik olyan pozícióban vannak, hogy tehetnének valamit a gyermekek veszélyeztetése vagy bántalmazása ellen, de ilyen vagy olyan okból nem lépnek, akár öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak. Ez a tanárokra is vonatkozik.

Kimaradt?