Három hét alatt két francia diáklány lett öngyilkos Kolozsváron

Valószínűleg kiugrott a negyedik emeleti bérlakása ablakán az a francia orovostanhallgató, akinek holttesére péntek reggel találtak rá Kolozsváron, a Hajnal negyedben. Három hete egy másik orvosis diáklány követett el öngyilkosságot a kincses városban.

A Kolozs megyei rendőrkapitányság szóvivője, Simona Vîrci elmondta, már értesítették a bevándorlási hivatalt az ügyről, a hivatal feladata tájékoztatni a lány hozzátartozóit a történtekről. A szóvivő tájékoztatása szerint az eset reggel történt, az áldozat negyedéves volt a Iuliu Haţieganu orvosi és gyógyszerészeti egyetemen. Az öngyilkosságra vonatkozó feltételezést az is alátámasztja, hogy a lakás ajtaja belülről volt bezárva.

Kolozsváron ez már a második olyan eset egy hónap leforgása alatt, amikor egy francia orvosis diáklány önkezűleg vetett véget életének. Az előző esetről annyit tudni, hogy az ötödéves lány egyedül élt a Mócok útjai albérleti lakásában. A hallgató felakasztotta magát. Holttestére egy barátnője talált rá, akinek kulcsa volt a lakáshoz. 

Kapcsolódók

Kimaradt?