Férfiakat hozott össze egy hacker Tinderen

Egy vicces kedvű kaliforniai programozó a Tinder randiapp fejlesztői felületével babrálva hozott össze egy durva, de kétségkívül tanulságos poént. A hacker ugyanis rájött, hogy elég egyszerűen lehet az ismeretlen embereket összekötő alkalmazáson kamuprofilokkal manipulálni.

Nyitott pár hamis profilt a Tinderen, amelyek látszólag hölgyfelhasználókhoz tartoztak. Ezután írt egy olyan programot, ami a fiókok között továbbította az üzeneteket egy harmadik számítógépen keresztül. Bevallása szerint a Tinder fejlesztői felülete nem véd kellőképpen a hasonló visszaélésektől – írja az Origo.

Tehát az a férfi, aki belájkolt egy ilyen kamu női profilt, majd üzenetet küldött a nem létező felhasználónak, azt megkapta egy másik, kamuprofilt lájkoló férfi, és ugyanígy vándoroltak az üzenetek fordítva is. Ezzel a megoldással mindkét férfi azt hitte, hogy egy nővel beszélget, de valójában egymással leveleztek.

Bár az üzeneteket közvetítő kódot úgy írta meg, hogy az észlelje, ha valamelyik fél telefonszámot küld a másiknak, és cserélje össze annak számjegyeit, végül bizonyos esetekben be kellett avatkoznia: ilyenkor felfedte a feleknek, hogy egy átverés áldozatai. Mindenki másképp reagált: volt, aki mérges lett, más jót nevetett a dolgon.

A Verge honlapján megtalálható több vicces beszélgetés is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?