Szatmári tanácsos: nem talál fogást az egyházon a DNA

Maskulik Csaba szatmárnémeti városi tanácsos nem hinné, hogy bármiféle negatív hatása lenne a korrupcióellenes ügyészség állítólagos egyházellenes vizsgálódásainak.

A politikust a voceatransilvaniei.ro portálnak arra a keddi hírére reagáltattuk, miszerint a vádhatóság a többek között a szatmári római katolikus püspökségnek visszaszolgáltatott ingatlanok ügyében nyomoz. A portál emlékeztetett: ezekben az épületekben többnyire közintézmények, így iskolák működnek, ezért a polgármesteri hivatal több százezer euró bérleti díjat fizet az egyháznak.

Maskulik szerint a magyar történelmi egyházak még messze nem kapták vissza azokat az épületeket, amelyeket érvényes törvény szerint vissza kellett volna adni. Hangsúlyozta azt is, hogy a polgármesteri hivatal által a római katolikus püspökségnek fizetett bérleti díj a városi költségvetésnek csak a töredéke.

„Elsősorban az oktatási épületekről van szó, amelyekben nem csak magyar, de vegyes és román tannyelvű iskolák is működnek. De az sem elhanyagolható tény, hogy a vegyes tannyelvű művészeti líceum épületeiért semmit nem fizet a város. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy egyelőre megfelelő épületek hiányában nincs más megoldás. Éppen ezért ez a helyi tanácsban nem egy gyakorta előjövő téma” – mondta a városi tanácsos.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?