Bajban van Székelyföld a Regiotrans leállása miatt

Hargita Megye Tanácsa levélben fordult a Román Vasúttársaság brassói igazgatóságához pénteken, amelyben felkéri Ion Pintea igazgatót, találjon megoldást a Segesvár–Székelykeresztúr–Székelyudvarhely-útvonalon leállt vasúti közlekedés újraindítására.

Incze Csongor alelnök annak kapcsán fogalmazta meg levelét, hogy a székely gőzös március 10-e óta nem közlekedik, miután az Országos Vasúti Biztonsági Hatóság technikai problémákat észlelt a vállalatnál, az utóbbi hetekben végzett ellenőrzések során. Ezért meghatározatlan időre megvonta a vállalat biztonsági engedélyét, vannak viszont olyan Regiotrans-útvonalak, ahol a CFR ideiglenesen saját járatokat indított.

A Regiotrans a honlapján közzétette azoknak a járatoknak a listáját, amelyeket a CFR átvett, a Segesvár–Székelyudvarhely-szakasz azonban nem szerepel rajta. Ez az a járat, amely több mint hatszáz diák és felnőtt számára biztosította a mindennapi iskolába, illetve munkába jutást. Számos önkormányzat, hivatalos és magánszemély fordult a megyei tanácshoz segítségért.

Az alelnökhöz olyan információk is eljutottak, hogy a busztársaságok emelni kívánnak a bérletek, illetve a jegyek árán, ezért felkéri a személyszállító cégeket, hogy ne használják ki az utasok kiszolgáltatott helyzetét, és ne emeljék meg a díjakat, hisz így is megnő az utaslétszám.

Kapcsolódók

Kimaradt?