Pornót nézetnének a gimnazistákkal Dániában

Egy szexológus szerint a kamaszokkal az iskolában pornót kellene nézetni, a közös filmnézés ugyanis lehetőséget teremtene, hogy kritikusan viszonyuljanak az ilyen filmekhez.

Christian Graugaard, az Aalborg Egyetem professzora szerint kifejezetten jót tenne a gyerekeknek, reálisabb kép alakulna ki bennünk az egészséges szexualitásról, ha a középiskolában pornófilmet nézetnének velük – írta a The Guardian

A professzor azzal érvelt, hogy 16 éves korukra a fiúk 99, a lányok 86 százaléka látott már pornófilmet, szóval nem az iskolán múlik, hogy találkoznak-e ilyesmivel.

Az viszont igen, hogy mit gondolnak a pornóról, és mit a normális szexualitásról. A közös filmnézés ugyanis lehetőséget teremtene, hogy kritikusan viszonyuljanak az ilyen filmekhez, és tudatosuljon bennük, hogy az ott látott dolgoknak a valódi nemi élethez nem feltétlen van sok közük.

Mint ahogy a professzor elmondta, a szexuális felvilágosítók mindenhol kínosak és unalmasak, mert általában csak egy óvszert kell felhúzni egy banánra. Ez azonban nem tanítja meg a gyerekeket arra, hogy elválasszák a médiában mutatott testképet és szexualitást a valóságtól.

Kimaradt?