Új székhelyen az ifi-főváros szervezőcsapata

Bemutatták a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosának új székhelyét és néhány fontosabb projektről számoltak be kedden délelőtt.

A szervezők új székhelyének otthont adó Central üzletközpont igazgatója, Adina Bichescu elmondta, aktív tényezői szeretnének lenni a városnak túl azon, hogy vásárlási és kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a lakóknak. Felajánlotta, hogy programoknak is helyet adjanak, ha szükség van erre.

Tudor Ogner, a SHARE Föderáció alelnöke arról beszélt, a jövőben is számos önkéntesre lesz szükségük, a Centralban berendezett iroda pedig lehetőséget ad arra, hogy a programokon dolgozó munkatársakkal megfelelő módon tudjanak kommunikálni.

Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere kifejtette, az a nyitás a gazdasági szereplők részéről, amit most a Central is bizonyít, egy célt szolgál: hogy minél közelebb kerülhessen az emberekhez a rendezvénysorozat. A Cluj Never Sleeps (Kolozsvár Nem Alszik) projektről elmondta, számos olyan programot terveznek a kijelölt éjszakákra, amely minden társadalmi réteg számára élményt nyújthat. A rendezvényhez partnerként a SHARE Föderációt találták meg, rendezvényötleteket pedig bármilyen civil szervezet vagy intézmény benyújthat április 9-ig.

Alexandra Mihali, a Cluj Never Sleeps menedzsere a kultúrát, az interaktivitást és a multikulturalitást jelölte meg a rendezvénysorozat három fő kulcsszavaként. Cristian Avram, a projekt művészi igazgatója elmondta, első körben kiválogatják majd a benyújtott projekteket, majd a film, tánc, színház, vizuális művészet, zene kategóriákon belül valósítják meg azokat.

A Cluj City App mobilapplikációról is szó esett. Ledényi Róbert fejlesztő kifejtette, az iOS és az Android operációs rendszerekre egyaránt letölthető prorgam a különböző, városon belül elérhető szolgáltatásokat és rendezvényeket, projekteket teszi könnyen beazonosíthatóvá.

Kapcsolódók

Kimaradt?