Megint elítélhetik Zalatnay Saroltát

Zalatnay Sarolta ügyét szerdán tárgyalja a Budaörsi Járásbíróság, nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással vádolják. A vádirat szerint az énekesnő egy tévéműsor felvételén ismerkedett meg a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnökével, Abonyi Mónikával, aki felajánlotta neki, hogy kifizeti a kocsija törlesztőrészletét, ha az énekesnő két-három héten belül visszafizeti az 500 ezer forintot – írja a Bors.

A későbbiekben Zalatnay még többször kért kölcsön Abonyi Mónikától, 2010 végéig összesen 1 millió 940 ezer forintot vett át. Zalatnay egyszer azzal hitegette kölcsönzőjét, hogy a lánya hamarosan örökséghez jut, abból tud törleszteni. A vádirat szerint azonban Zalatnaynak nem állt szándékában a kölcsönök visszafizetése.

Zalatnay, ha elítélnék, legfeljebb hároméves börtönbüntetést kaphatna. Az ügyészség felfüggesztett börtön kiszabását és kétmillió forint értékben vagyon­elkobzást indítványozott.

Zalatnay korábban a bíróságon azt mondta, szó sem volt kölcsönről, ő úgy tudta, azért kapja a pénzt, mert sokat furikázik az alapítvány ügyeiben a lízingelt autóval, sőt néha a megmentett állatokat is azzal szállította.

Korábban 2004 szeptemberében a Fővárosi Bíróság 36 rendbeli, nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás miatt másodfokon, jogerősen három év börtönre ítélte Zalatnay Saroltát, így az énekesnőnek már büntetett az előítélete.

Kapcsolódók

Kimaradt?