RMDSZ-es politikusok: méltatlan március 15. szelleméhez a fütyülés

A magyar nemzeti ünnep szelleméhez méltatlan gesztusnak tekinti az RMDSZ több politikusa, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnököt néhányan kifütyölték Sepsiszentgyörgyön a március 15-i beszéde közben.

Az ünnepség házigazdája, Antal Árpád polgármester hétfő este Facebook-oldalára azt írta: több sepsiszentgyörgyi lakos felháborodását kiváltotta az, ahogyan egyesek az RMDSZ elnökével szemben viselkedtek a nemzeti ünnepen. „Én azt gondolom, hogy a magyarságnak legalább a nemzeti ünnepe nem a széthúzásról kellene hogy szóljon” – fogalmazott az elöljáró.

Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök szintén a közösségi oldalon fejtette ki véleményét. Mint írja, kiáll Kelemen Hunor mellett, mert tudja, hogy mit tett a szövetségi elnök az elmúlt években a háromszékiekért. Tamás a Háromszék táncegyüttes stúdiótermének biztosítását, Gábor Áron ágyújának hazahozatalát és Székelyföld autonómiastatútumát sorolta fel.

Megszólalt hétfő este Facebookon Horváth Anna is. „a civilizált viselkedés (mely fogalmát, előszeretettel hangoztatott felsőbbrendűséggel sajátítjuk ki időnként) kultúrájának íratlan szabályai szerint: semmilyen, vélt vagy valós, ok vagy okozat nem lehet ürügy a Nemzeti Ünnep B-divíziós-labdarúgó-mérkőzés-hangulatát-idéző leminősítésére” – írta Kolozsvár alpolgármestere.

Kapcsolódók

Kimaradt?