Robotszemélyzetet kap egy új japán szálloda

A Henn-na Hotel, azaz “különös hotel” nevű futurisztikus szálloda júliusban nyitja meg kapuit Japán Nagaszaki tartományban, Szaszebóban, a Huis Ten Bosch holland tematikájú szabadidőpark területén, ahol régi holland épületek valós méretű másai várják a látogatókat.

A szállodában a vendégeket robotok fogadják majd, valamint a robotok takarítják majd a szobákat és szolgálják fel az italokat, kulcsok helyett pedig a vendégek arcfelismerő szoftver segítségével juthatnak be szobáikba. A recepción pedig egy fiatal japán nő képére formált android fogadja a vendégeket.

A hotel első, 72 szobás épülete július 17-én nyílik, a második épület egy év múlva készül el. Áramellátását energiatakarékos, napenergiát gyűjtő eszközökkel oldják meg. A hotel építőinek szerint a robotszemélyzet és az energiatakarékos áramellátás révén a szálloda üzemeltetési költsége nagyjából harmada lesz egy hagyományos szállodáénak.

A hotelben egy egyszemélyes szoba hétezer jen (190 lej) lesz éjszakánként, egy kétszemélyes pedig kilencezer jen (310 lej).

Kimaradt?