Lemondott Darius Vâlcov pénzügyminiszter

Lemondott hivatalából Darius Vâlcov pénzügyminiszter. Ezt Victor Ponta kormányfő közölte vasárnap este az egyik hírtelevíziónak adott nyilatkozatában.

Klaus Johannis államfő néhány órával korábban felszólította a miniszterelnököt, hogy váltsa le a korrupcióval gyanúsított beosztottját. Darius Vâlcov lemondását követelte a hét végén a Nemzeti Liberális Párt (PNL) is. A kormányfő szombaton Facebookon még védelmébe vette a tárcavezetőt.

A pénzügyminiszter tisztségben maradása egyre kínosabb volt Victor Ponta számára, ugyanis  Darius Vâlcovról hajmeresztő dolgokat állít a korrupcióellenes ügyészség. A vádhatóság szerint a politikus korábban, Slatina polgármestereként hatalmas összegű kenőpénzeket kapott és egy temetőben találkozgatott a megvesztegetőivel.

Klaus Johannis vasárnap délutáni közleményében figyelmeztette a miniszterelnököt, hogy Darius Vâlcov tisztségben maradása rontja a kormány hitelét. "Arra számítottam, hogy a miniszter lemond az ellene indított bűnvádi eljárás bejelentése után" – fogalmazott az államfő. Utóbb Johannis egy Facebook-bejegyzésben arról írt, hogy a korrupcióval gyanúsított tisztségviselők a teljes politikai osztály, illetve az állami intézmények hitelét is rontják.

A Mediafax kormányzati forrásokból úgy tudja, hogy Victor Ponta kivár Darius Vâlcov utódjának nevesítésével az új adótörvénykönyv tervezetének véglegesítéséig.

Kapcsolódók

Kimaradt?