Gyermekeket ajándékozott meg Kelemen Hunor és Seszták Miklós

Kelemen Hunor szövetségi elnök meghívására csütörtökön erdélyi látogatásra érkezett Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere. A körút első állomásaként a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szovátai Szent József Gyermekotthonát látogatták meg, ajándékot vittek a gyermekeknek.

„A Böjte Csaba atya által létrehozott valamennyi otthonban érezni lehet a szeretetet, a reményt, a bizakodást. Ezt őrizzétek meg, szeressétek egymást, higgyetek egymásban, önmagatokban és azokban, akik mellettetek állnak, ahhoz, hogy az életetek magatok is tudjátok alakítani” – mondta Kelemen Hunor, aki megköszönte Seszták Miklós miniszternek, hogy eljött Erdélybe.

Az RMDSZ elnöke átnyújtotta a gyermekotthon lakóinak az RMDSZ adományát, azt a televíziókészüléket, amelyen a kicsik az esti mesét nézhetik meg együtt. 

„Jó, hogy vannak ilyen emberek, ilyen házak és ilyen gyermekek, mint amilyenek ti vagytok. Én azt kívánom mindnyájunknak, hogy abban, amit ti sugároztok felénk, minél több embernek része legyen. Azt szeretném, ha sokszor eljöhetnénk ide azért, hogy segítsünk” – mondta a gyermekeknek és nevelőiknek Seszták Miklós miniszter, aki meséskönyveket tartalmazó ajándékcsomaggal érkezett, és bejelentette: a magyar kormány 10 millió forinttal támogatja a gyermekotthon sportpályájának létrehozását. 

Szováta után a fejlesztési miniszter Csíkszeredába, a Nyergestetőre, Kézdivásárhelyre, Bodvajba, Kolozsvárra és Szatmárnémetibe is ellátogat.

Kimaradt?