Ebbe az iskolába járnak az európai gazdagok gyerekei

Alig 30 kilométerre Genftől található a Le Rosey, ami immár jó néhány éve a világ legdrágább iskolája. Egészen pontosan olyan drága, hogy csak a leggazdagabbak engedhessék meg maguknak, hogy ide járassák a gyerekeiket.

A legendás angliai Etonnál kétszer többe, évi 80 ezer fontba, azaz több mint 500 ezer lejbe kerülő intézmény vonzza az európai és a világ arisztokráciáját. Az uralkodói családok is előszeretettel küldik ide csemetéiket, itt tanult például II. Albert és I. Baudouin belga uralkodó, Rainier monacói herceg, vagy Mohammad Reza Pahlavi perzsa sah – írja a Gazdagisztán blog.

A sztárok közül is sokan itt neveltették gyermekeiket, például Sir Roger Moore, Elizabeth Taylor, David Niven, John Lennon és Yoko Ono, Diana Ross is rájuk bízta utódját. A legnagyobb dinasztiák is nagyra becsülték és becsülik a Le Rosey-t, a Hohenzollern, a Rothschild, és a Metternich famíliából is többen pallérozódtak itt.

Az iskolának saját jachtja, 1000 nézőt befogadni képes koncertterme, 30 lóból álló lovasközpontja – mindez egy 28 hektáros területen. Az iskola nem csak a tudományokra, de a művészetekre és a sportra is kiemelt figyelmet fordít, a tanárok pedig a családjukkal együtt bent laknak az iskolában.

Kimaradt?