Így vizsgáztak a próbaérettségin Hargita megyében

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség összesítése szerint a megyében a tizenegyedik osztályosok 95,74 százaléka jelent meg a próbaérettségi vizsgáin - tájékoztat a szekelyhon.ro. Román nyelv és irodalomból a legalacsonyabb az átmenési arány, a vizsgázók 34,76 százaléka írt ötöst, vagy annál jobb jegyet ezen a próbán.

Magyarból már jobban teljesítettek a diákok, a tizenegyedik osztályosok 71,08 százaléka ért el átmenő vagy átmenőjegy feletti eredményt. A harmadik, a szaknak megfelelő választható tantárgyból (matematika vagy történelem) a tizenegyedikesek 47,65 százaléka ment át.

A tizenkettedik osztályosok 90,30 százaléka vett részt a próbaérettségin Hargita megyében. A leggyengébb eredményeket a végzősök szintén románból érték el, román nyelv és irodalomból a vizsgázók 45,68 százaléka írt ötöst, vagy ötös feletti jegyet. Magyar nyelv és irodalomból már sikeresebben vették az akadályt, 80,66 százalékos az átmenési arány ebből a tantárgyból.

A szaknak megfelelő választható tantárgyból a végzősök 57,39 százaléka ment át, a negyedik, a szabadon választható tantárgyakból szervezett vizsgán pedig 67,61 százalékos Hargita megyében az átmenési arány.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?