Erdély jó arcait keresi Regeneráció Egyesület

A Regeneráció Egyesület olyan mindennapi hősöket keres, akik reflektorfényen és médiafigyelmen kívül, önzetlenül végzik feladatukat: tanítanak, vagy segítenek másokon, életükkel, gondolkodásukkal példát nyújtanak elsősorban a fiatalok számára, de nem csak.

A Jó arc elnevezésű projekt során a www.regeneracio.ro/joarc weboldalon nevezhet bárki olyan 16 évesnél idősebb magyar anyanyelvű személyt, aki Erdélyben él, nem közszereplő és tevékenységével közösségét szolgálja, élete példaértékű. A kezdeményezésről Kali István, a Regeneráció Egyesület elnöke és Simon Emőke projektvezető elmondta, olyan embereket keresnek Erdély-szerte, akik csendben teszik a dolgukat, másokon segítenek, tudásukat, tapasztalataikat megosztják környezetükkel és mindezt úgy, hogy mellőzik a nagy nyilvánosságot. 

A kezdeményezés  által hazai példaképeket szeretnének állítani. Június 7-ig jelölhet bárki, magánszemély, civil szervezet, intézmény bárkit, aki lehet akár kisnyugdíjas, aki segíti a nála szegényebbeket, pedagógus, aki önzetlenül foglalkozik a gyerekekkel szabadidejében, édesanya, aki másokról is gondoskodik saját családja mellett, mozgássérült, aki nem hátrányként éli meg azt, hogy kerekesszékben mozog, nagyvonalú vállalkozó, aki anyagilag járul hozzá egy-egy nemes cél megvalósításához.  

A Jó arc médiakampány, a hétköznapi hősök megtalálását célozza, a pályázat nem jár díjjal, kitüntetéssel, támogatással, de annál több jó szándékkal – mondták a kezdeményezők. Jelölni 2015. június 7-ig lehet, azt követően a Regeneráció Egyesület által felkért szakmai zsűri értékeli a beérkezett pályázatokat és a legérdekesebb, leginspirálóbb történeteket 2015. június 30-ig kiválasztja.

A zsűri tagjai: dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora, Nagy László, a Magyar Unitárius Egyház főjegyzője, Répás Zsuzsanna, a Magyar Művészeti Akadémia főosztály vezetője, Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja.

Kimaradt?